inside-banner

مهندسی نفت ، گاز و پتروشیمی

مهندسی نفت ، گاز و پتروشیمی

فعالیت های مهندسی نفت به تولید هیدروکربن ها مربوط می شود. همانطور که می دانید هیدروکربن ها به ترکیباتی که شامل کربن و هیدروژن می باشد، می گویند؛ که اجزای تشکیل دهنده ی آنها نفت خام و یا گاز طبیعی  است.
صنعت نفت در عصر صنعتی جدید به عنوان یکی از صنایع پیشرو توانسته است، جایگاه به خصوص خود را در عصر دانشی نیز حفظ کند. صنعت نفت وگاز به خاطر داشتن ماهیت راهبردی، جزو سرمایه و همین طور گستردگی بالا در پیشگامان مدیرت دانش در جهان به حساب می آید. شرکت های بزرگ نفت و گاز جهان هم در حوزه تولید و هم در حوزه اجرای پروژه های بزرگ فعالیت می کنند.


مهندسی نفت گاز پتروشیمی چشم انداز صنعت

تولید و اکتشافت جدید نیز می تواند در قسمت صنعت نفت و گاز قرار گیرد. اکتشافت مربوط به نفت و گاز به وسیله ی دانشمندان زمین و مهندسان نفت، که دو رشته ی اصلی زیر شاخه ای صنعت نفت و گاز می باشند؛ صورت میگیرد. تمرکز اصلی این دو رشته بر روی به حداکثر رساندن بازیابی افتصادی هیدرورکربن ها از مخازن زیر زمینی می باشد. از طرفی زمین شناسی نفت و ژئوفیزیک تمرکز اش بر روی ارائه یک ویژگی ایستا از سنگ  های مخزن هیدروکربنی نیز می باشد. در صورتی که مهندسی نفت بر روی تخمین حجم های قابل بازیافت منابع با بکار گیری از درک دقیق رفتار های فیزیکی نفت، آب و گاز در سنگ های متخلخل در ارتفاع های بسیار زیاد تمرکز دارد.

نفت چیست؟

نفت خام در واقع مایعی غلیظ و افروختنی به رنگ قهوه ای سوخته و یا سبز تیره یا سیاه می باشد که در لایه های بالایی قسمت هایی از پوسته ی کره زمین یافت می شود. نفت را در سطح جهان به عنوان طلای سیاه می شناسند؛ زیرا آنها جزو سوخت های فسیلی به حساب می آیند و تجدید ناپذیر هستند.

صنعت پتروشیمی

صنعت پتروشیمی قسمتی از صنایع شیمیایی می باشد که فرآورده های شیمیایی را از نفت یا گاز طبیعی تولید می کنند. البته بعضی از ترکیبات شیمایی تولید شده از نفت و گاز در دیگر سوخت های فسیلی مثل زغال سنگ یا دیگر منابع تجدیدپذیر مثل میوه، ذرت، خرما و یا نیشکر نیز موجود می باشند.
در عصر امروز فراورده های نفتی علاوه بر اینکه در زمینه های سوخت وسایل نقلبه، روغن موتور و ...  مورد استفاده قرار میگیرند؛ در ساخت تعدادی از قطعاتی که در تولید وسایل نقلیه، احتیاج می شوند؛ نقش به سزایی دارند. علاوه بر این مواردی که ذکر شد؛ فراورده های نفتی در تهیه ی سوخت های موشک های هدایت شده، فضانوردها و یا ماهواره ها و همین طور در ساخت بسیاری از قطعات داخلی آنها کاربرد مهم دارند. در زمینه پزشکی نیز در مواد اولیه ی تعداد زیادی از دارو ها مثل آنتی بیوتیک ها نیز از ترکیبات نفتی استفاده می شود.
دید گسترده ی صنایع پتروشیمی، قسمتی از صنایع شیمیایی می باشد که فرآورده های شیمیایی را از مواد خام حاصل از نفت یا گاز طبیعی تولید می کند. تا قبل از اینکه نفت در زندگی بشریت وارد شود، مواد شیمایی مورد نیاز را از تغییر و تبدیل صنایع گیاهی و جانوری تولید می کردند. اما از زمان اوایل قرن بیستم، نفت خام و گاز طبیعی، به عنوان یک ماده ی اولیه ی مهم برای فراهم کردن بسیاری از ترکیبات مورد نیاز انسان ها شناخته شد. اهمیت حیاتی این ماده روز به روز در حال افزایش است.

 

 

تاریخچه پیدایش نفت

گروه های متمدن در دوران باستانی، به خصوص آشوری‌ها ، سومری ها و بابلی ها، تقریبا در چهار هزار و پانصد سال پیش در سرزمین های میان رودان که همان کشور عراق کنونی است؛ با بعضی از مواد نفتی که در دریاجه قیر وجود داشت، آشنا شدند. آنها از خود قیر به عنوان ماده ای که غیرقابل نفوذ است در برخی از کارهای خود استفاده می کردند. همچنین اقوام رومی برای غیر قابل نفود کردن بدنه های کشتی از مواد قیری استفاده می کردند. علاوه بر این برای روشن کردن و ایجاد گرما نیز از آنها استفاده می کردند.
با پیشرفت و گسترش تکنولوژی حفاری، در اواسط قرن نوزدهم و تکنولوژی تفطیر وپالایش نفت در اواخر قرن نوزدهم و به کارگیری از آن در ماده های غیر سوختی، جهش بسیار شکفت انگیزی ایجاد کرده است. به گونه ای که در عصر امروز صنایع پتروشیمی نقش بسیار مهم و بنیادی در رفع احتیاجات عمومی جامعه دارند. اولین پالایشگاه مربوط میشه به پالایشگاه پتروشیمی در گرنگ موت، اسکاتلند.

عضویت در خبرنامه

لطفا منتظر بمانید ...